Aká je cena wallboxu?

Častou otázkou, ktorú zákazníci hľadajú je, koľko stojí wallbox. Cena wallboxu sa odvíja od prevedenia. A tým môže byť počet nabíjacích bodov alebo dĺžka a typ kábla.

Wallbox so zásuvkou bude lacnejší ako wallbox s integrovaným káblom. A wallbox, ktorý umožní nabíjať dve vozidlá zároveň (DoubleBox) bude drahší ako wallbox s jedným výstupom. O cene rozhoduje tiež, či wallbox obsahuje len základnú funkciu nabíjania, alebo je vybavený systémom riadenia nabíjania (SMART verzia).

Aká je cena wallboxu

Modely wallboxov v prevedení so zásuvkou a káblami

Kolko stojí wallbox

Zjednodušene možno povedať, že wallbox cena sa pohybuje v rozmedzí €660 do €900 EUR bez DPH za wallbox s jedným nabíjacím bodom a €1300 až po €1750 bez DPH za Doublebox (wallbox s dvoma nabíjacími bodmi). Za rozšírené funkcie ako je využitie cloudu pre vzdialené riadenie a monitoring alebo OCCP protokol si potom priplatíte cca €545 k základným modelom.

 

Je to pri nákupe wallboxu cena konečná alebo budem platiť ešte niečo?

Cena wallboxu je konečná s cenou na webe. Musíte ale počítať s tým, že pokiaľ nemáte pre potreby nabíjania v garáži potrebnú elektroinštaláciu, budete musieť investovať aj tu. Súčasťou stavebnej pripravenosti je dostatočne dimenzovaný elektrický rozvádzač alebo obstaranie druhého rozvádzača len pre potreby nabíjania, do ktorého sa inštaluje podružný elektromer, istič a prúdový chránič zaisťujúci prepäťovú ochranu objektu.

Ďalším krokom je vytipovanie vhodného miesta umiestnenia wallboxu a do tohto bodu je potrebné privedenie elektrického kábla CYKY 5×2,5 alebo CYKY 5×4 (v závislosti vzdialenosti wallboxu od rozvádzača alebo modelu nabíjacej stanice - wallbox / doublebox).

Inštaláciu wallboxu musí vykonávať iba pracovník, ktorý má potrebnú certifikáciu.

Aby ste mohli wallbox používať, ste povinní požiadať revízneho technika o vystavenie revíznej správy.

Wallbox OlifeEnergyWallbox pri nabíjaní