Dobíjanie elektromobilu v garáži

Máte alebo plánujete elektromobil a s ním riešite aj spôsob nabíjania doma alebo v práci? Nabíjanie elektromobilov v domácej garáži je najčastejší spôsob ako riešiť nabíjanie z pohodlia domova. Okrem nabíjacieho kábla, ktorý dostanete s novým vozidlom, budete určite riešiť, kam ho zapojíte. Štandardne doma v garáži zásuvku Mennekes nemáte. Preto budete asi riešiť zakúpenie a inštaláciu wallboxu. Zariadenie, ktoré označujeme ako domáci Wallbox je pohodlným a jednoduchým riešením.

OlifeEnergy Wallbox

 

Vyberáme domáci wallbox

V našej ponuke nájdete wallboxy českého výrobcu OlifeEnergy v troch prevedeniach určených na inštaláciu na stenu v garáži alebo stĺpik pod prístreškom. U najlacnejšieho modelu nájdete iba zásuvku, kde využijete vyššie spomínaný kábel, ktorý máte v kufri vozidla. Po zapojení zástrčky kábla do zásuvky Wallboxu a druhého konca do alektroauta, začne okamžite nabíjanie. V prípade verejne dostupnej garáže napríklad vo firme, môže začať nabíjanie až po identifikácii RFID kartou, ktorú má zamestnanec pridelenú.

Pohodlnejší pre manipuláciu je domáci wallbox s integrovaným káblom (rovný alebo krútený), kde odpadá vyťahovanie kábla z kufra auta.

Častou otázkou je Koľko stojí wallbox?

OlifeEnergy Wallbox porovnanie

Výhody Wallboxu

  • Nabíjanie elektromobilov doma v mieste parkovania
  • Integrovaný kábel na rýchle pripojenie k vozidlu
  • Identifikácia RFID na zabránenie neoprávneného nabíjania treťou osobou

Nevýhody Wallboxu

  • Nutnosť inštalácie
  • Stacionárne riešenie, nevezmete si ho so sebou na chalupu

Je tu ešte ďalšie riešenie...

Vlastnosti domáciho Wallboxu v prenosnom balení ponúka AC Nabíjačka a je tak tiež vhodná pre nabíjanie elektromobilov doma. Môžeme jej vlastne hovoriť mobilný wallbox. Pre zapojenie k zdroju stačí päťkolíková štandardná zásuvka 3×400 V, ktorú už často v garáži máte nainštalovanú. AC Nabíjačka tiež obsahuje montážny panel na stenu, do ktorého modul nabíjačky môžete zavesiť. Výhodou je, že v prípade cestovania nabíjačku zabalíte do praktickej tašky a vezmete so sebou do kufra auta. Nabíjačka tak cestuje s vami a nabíjanie elektromobilu na chalupe alebo v hoteli, kde často s informovaním prevádzkovateľa môžete auto nabiť z ich trojfázovej zásuvky aj v prípade, že hotel nedisponuje nabíjačkou elektroáut.

Nabíjačka SECTRON AC Charger