SECTRON šliapol do elektromobility

Vedenie spoločnosti sa rozhodlo, že postupne vymeníme firemnú flotilu vozidiel za elektromobily. Zaobstarali sme prvé dva elektromobily Volkswagen ID.3, Kia e-Niro a tiež DC nabíjačku. Musíme sa pochváliť, pretože v rámci ČR sme boli prví, ktorí si v predpredaji objednali Volkswagen ID.3 a zároveň máme prvý dodaný ID.3 zákazníkovi v ČR. A ten jazdí vo farbách SECTRONu :).

SECTRON Volkswagen ID.3

ID.3 je auto, ktoré patrí do kategórie malých áut, ale má veľký vnútorný priestor a taktiež veľmi dobrý dojazd. Kia eNiro je vyšším a väčším vozidlom, pripomína vozidlá v kombinácii SUV a MPV. Jazdné vlastnosti sú veľmi dobré a treba povedať, že kórejská automobilka KIA spolu so spoločnosťou Hyundai pripravila výborné elektro autá. V prípade elektrického vozidla od Hyundai sa bavíme o nošovickom modeli Kona.

V priebehu pár rokov plánujeme všetky služobné spaľovacie vozidlá vymeniť za elektrické. Veľmi sa nám páči a pokukujeme po modeli Volkswagen ID.4 a Škoda ENYAQ iV. Volkswagen ID.4 je po modeli Volkswagen ID.3 druhým modelom na modulárnej platforme MEB. Elektrinou poháňaný ID.4 sa na rozdiel od podobného, ​​ale menšieho modelu ID.3 stane globálnym modelom a bude k dispozícii s pohonom zadných alebo všetkých štyroch kolies. Podobné elektro-auto ako VW ID.4 je od českej značky Škoda Auto nový model ENYAQ iV, ktorý sa predává od jari 2021. "Škodovka" však naštartovala elektromobilitu už vozidlom Škoda Citigo. Avšak plnohodnotným elektrickým vozidlom sa stáva až ENYAQ iV, ktorý zdieľa rovnakú platformu ako VW ID.4 (platforma MEB).

Nabíjanie elektrických vozidiel

Elektromobilita má svoje miesto aj na našom e-shope. V ponuke produktov pre nabíjanie elektrických vozidiel máme nabíjacie káble, vybrať si môžete z káblov trojfázových. Tie sú určené na nabíjanie elektrických vozidiel s maximálnym prúdom 16 alebo 32 A a výkonom 11 alebo 22 kW. Ponúkame káble s dĺžkou 3, 4, 5, 7 alebo 10 m.

Kábel EV je druh flexibilného kábla na pripojenie elektrického vozidla z nabíjacej stanice vybavený konektormi Typu 2 / Mennekes. Je vyrobený z kvalitnej medi s vynikajúcimi vodivými vlastnosťami. Izolačný materiál kábla TPE je mäkký a má vysokú pevnosť.

 

Tiež ponúkame prenosné trojfázové AC nabíjačky. S prenosnou nabíjačkou si nabijete elektromobil nielen doma, ale kdekoľvek mimo siete verejných rýchlonabíjačiek.

Trojfázové nabíjacie zariadenie SECTRON AC CHARGER s dĺžkou kábla 5 m je kompatibilné s typmi elektromobilov majúce zásuvku Typu 2 spĺňajúce európsky štandard IEC62196.

SECTRON AC Prenosná nabíjačka elektromobilov

Prečo si zaobstarať ďalší nabíjací kábel? Dodávané elektro nabíjačky výrobcom sú spravidla kratšie, určené na dobíjanie na verejných AC stojanoch, ku ktorému prídete spredu či zozadu. Kdežto doma, kde chcete mať všetko starostlivo uložené, je veľmi nepraktické denne vyťahovať a odmotávať kábel na nabíjanie a zase späť ho schovávať po dobití vozidla. Lepšie je kúpiť si druhý kábel podľa svojich potrieb a prichystať si ho tak, aby denné nabíjanie elektroáuta z pohodlia domova doma bolo jednoducho pohodlné. S elektromobilitou máme svoje skúsenosti a preto vám veľmi radi poradíme pri výbere toho najlepšieho riešenia.

Skoro by sme zabudli ešte na jednu kategóriu elektrických vozidiel. Sú to hybridné vozidlá. Tie majú ako elektrický tak spaľovací pohon. Pre nepresvedčených elektromobilistov je to medzi-zastávka pred dobou elektrickou aj u nich. Hybridné modely majú nižšie lokálne emisie a navyše vykazujú nižšiu spotrebu pohonných hmôt ako konvenčné autá so spaľovacími motormi. Majiteľom týchto vozidiel však zostávajú zvýšené náklady na servis spaľovacieho ústrojenstva. Pretože autá na batérie náklady na výmenu oleja, sviečok, DPF filtrov, turba a vstrekov jednoducho netrápi. Ich údržba je o to jednoduchšia.