OlifeEnergy prichádza s revolučnou funkciou vo svojich wallboxoch!

Spoločnosť OlifeEnergy patrí medzi významných slovenských výrobcov nabíjacích staníc pre elektrické vozidlá. Špecializuje sa na wallboxy, AC stojanové nabíjacie stanice, ale aj na DC stanice s výkonom až 360 kW, tzv. super chargery. Stanice sú ľahko rozpoznateľné vďaka svojmu jednoduchému a elegantnému bielo zelenému dizajnu. Sú vyrobené z robustnej kovovej konštrukcie s modulárnym systémom inštalovaných komponentov, čo umožňuje jednoduchú výmenu bez toho, aby bolo potrebné zariadenie demontovať.

Na trh prichádzajú nabíjačky s unikátnou rozšírenou funkcionalitou

Solar management je rozširujúca funkcia pre bežné (striedavé – AC) nabíjacie stanice OlifeEnergy, ktorá podporuje komunikáciu s vybranými striedačmi pre domáce fotovoltaické elektrárne (FVE) na využitie nabíjania elektromobilu z prebytkov vyrobenej elektriny z fotovoltaických panelov. Komunikácia je zaistená po lokálnej sieti (LAN) prostredníctvom WiFi alebo Ethernetu a to cez protokol ModBus TCP. Výhodou je tiež rozšírená možnosť správy a nastavenia stanice na lokálnej sieti. Solar management je kompatibilný s verziou BASIC, nemožno použiť so SMART verziou nabíjacích staníc OlifeEnergy.

OlifeEnergy Solar Management

Novinka! Nabíjačky s rozšírenou komunikáciou smerom k fotovoltaickému striedaču

Spolupráca so striedačom umožňuje stanicu riadiť nabíjanie elektrického vozidla, tak aby bola dosiahnutá najvyššia možná rýchlosť nabíjania s maximálnou efektivitou produkovanej solárnej energie. Existuje niekoľko nabíjacích módov, podľa ktorých je možné nabíjaciu stanicu nastaviť - ochrana ističa / solárne nabíjanie / pokročilý monitoring. Dôležitým a podstatným faktom je tiež skutočnosť, že vďaka tejto komunikácii sú využité dáta zo smartmetra striedača na dynamické riadenie výkonu a zaistenie ochrany hlavného ističa objektu. Táto funkcia je k dispozícii pre nabíjacie stanice OlifeEnergy Wallbox, DoubleBox a AC stojanové stanice. Aktuálne sú tieto zariadenia kompatibilné so striedačmi GoodWe, SOLAX, Dražice, Huawei a SOFAR. Táto skupina značiek tvorí väčšinu inštalovaných fotovoltaických elektrární v Európe.